Kotitalousvähennys - LVI-Palvelu Kipinä

KOTITALOUSVÄHENNYS 2021

Kun teetät kotona tai vapaa-ajan asunnolla kunnossapito- ja perusparannustöitä kauttamme voit olla oikeutettu kotitalousvähennykseen. Vähennykseen oikeuttavia töitä ovat muun muassa keittiöremontit, sähkö-, putki- ja ilmastointityöt sekä kylpyhuoneen remontointi. Myös kodin lämmitysjärjestelmien uusiminen, parantaminen ja korjaaminen kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Näiden lisäksi joistakin huoltotoimenpiteistä kuten lämminvesivaraajan huollosta tai uusimisesta sekä ilmanvaihtolaitteiden puhdistuksesta, huollosta, mittauksesta ja säätämisestä voi saada kotitalousvähennyksen.

Kun tilaat palveluita LVI-Palvelu Kipinän kautta, voimme tarkistaa kuuluuko työ kotitalousvähennyksen oikeuttaviin kunnossapito- tai perusparannustöihin.

KOTITALOUSVÄHENNYKSEN HAKEMINEN

Kotitalousvähennys tarkoittaa, että voit vähentää osan esimerkiksi sähkö- ja putkitöistä aiheutuvista kuluista verotuksessa. Vähennyksen hyödyntäminen kannattaa, sillä siten saat korvausta maksamistasi laskuista. On kuitenkin hyvä muistaa, että kotitalousvähennys myönnetään vain korjaus- tai kunnossapitotyön työn osuudesta. Näin ollen matkakuluista, varaosista tai tarvikkeista ei voida hakea kotitalousvähennystä. Vähennykselle on myös asetettu maksimimäärä, joka voidaan huomioida verotuksessa.

Kotitalousvähennystä haetaan verotoimiston kautta ja vähennystä voi hakea joko etukäteen, heti työn teettämisen jälkeen tai verovuoden lopussa laadittavan veroilmoituksen yhteydessä. Vuonna 2021 teetetyistä kunnossapito- tai perusparannustöistä tulee muistaa hakea kotitalousvähennystä vielä samana vuonna. Kotitalousvähennys on siis aina kalenterivuosikohtainen ja se myönnetään samana vuonna, jona olet maksanut LVI-alan yrityksen laskun. Voit hyödyntää kotitalousvähennystä kahtena eri verovuotena, jos remontti ajoittuu vuodenvaihteeseen. Näissä tapauksissa omavastuuosuus vähennetään kuitenkin molempina vuosina. Omavastuun osuuden suuruus on 100 euroa per vuosi..

MUISTATHAN HYÖDYNTÄÄ MAHDOLLISUUTESI KOTITALOUSVÄHENNYKSEEN

Kotitalousvähennys pienentää putkitöistä maksettavia kustannuksia. Vähennyksen suuruus vaihtelee riippuen hallituksen päätöksistä. Kotitalousvähennys on vuonna 2021 sama kuin vuonna 2020 eli 40% työn osuudesta. Tämä tarkoittaa, että voit vähentää kotiin tai vapaa-ajan asunnolle tilatun putkityön tai muun remontin loppusummasta 40%. Vähennys tehdään suoraan maksamistasi verosta.

Maksimimäärä, joka voidaan kotitalousvähennyksen kautta maksaa on 2250 euroa vuodessa. Vähennys on henkilökohtainen, jolloin samassa taloudessa asuva pariskunta voi vähentää teetetyistä töistä vuodessa yhteensä 4500 euroa. Kotitalousvähennys antaa mahdollisuuden toteuttaa suurempiakin remontteja kotona ja saada vähennystä maksetuista työn kustannuksista.

LVI-Palvelu Kipinä kertoo mielellään lisää kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä vuonna 2021 tilattavien palveluiden yhteydessä. Lisätietoa vähennyksistä löytyy myös Verohallinnon sivuilta.